Дочек Деда Мраза у Рековцу
December 29, 2017
Полуфинале Шумадијских зимских игара
January 9, 2018
Prikaži sve

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У ТОС-у

У среду 27. децембра 2017. године, у „Conference & Event“ центру хотела „Envoy“ , Туристичка организација Србије је одржала традиционални новогодишњи свечани пријем, којем су присуствовали представници министарстава, туристичке привреде, локалних ТО и медија. Овом приликом присутнима се обратио државни секретар Мирослав Кнежевић и Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Они су говорили   o активностима Туристичке организације Србије у 2017. години посебно истакавши значај сарадње ТОС-а са министарствима, државним институцијама, локалним туристичким организацијама,  удружењима из области туризма, туристичком привредом и медијима у остваривању добрих резултата у туризму. Директоркао је навела да су у 2017. години   остварени значајни контакти на кинеском тржишту, посебно са  представницима владе, медија и туроператорима , што се већ одражава на повећање броја кинеских туриста у нашој земљи.

Свечани скуп био је прилика да се доделе признања учесницима конкурса „Изузетне дестинације Европе – ЕДЕН“ који је, у оквиру програма Европске комисије, спровела Туристичка организација Србије. Тема конкурса за 2017. годину била је „културни туризам“.

Овогодишњи победник је Нови Пазар због богатог мултикултуралног наслеђа које обухвата и споменике на Унеско листи – средњовековни комплекс Стари Рас са Црквом Светих апостола Петра и Павла и манастирима Сопоћани и Ђурђеви Ступови.

Господин Николас Бизел, шеф Сектора операција Делегације ЕУ у Србији, уручио је награду госпођи Љиљани Лешевић, директорки Туристичке организације Новог Пазара, као победнику овог конкурса, док су  признања  уручена и представницима Сремске Митровице и Зајечара, као представницима  пратећих дестинација.

У пријатном амбијенту хотела „Envoy“, представници Туристичке организације општине Рековац имали су прилике да сумирају резултате  и размене искуства са колегама из осталих ТО, и да причају о унапређењу сарадње у наредној години кроз заједничке наступе на манифестацијама.

Припремио: Момчило Сретеновић

Фото:  Туристичке организације Србије