ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПШЕ ДВОРИШТЕ ЛЕВЧА
June 10, 2019
ДОБРОДОШЛИ НА 50. ЈУБИЛАРНИ САБОР ,,ПРОЂОХ ЛЕВАЧ,ПРОЂОХ ШУМАДИЈУ,,
July 18, 2019
Prikaži sve

Завршен је избор за најлепше двориште Левча

Tуристичка организација општине Рековац традиционално већ једанаести пут по реду организује ,,Дане отворених дворишта Левча,,. Реч је о такмичењу које промовише лепоте нашег краја и и добре и вредне домаћине који су се потрудили да улепшају своја дрворишта и тако свим левчанима и туристима улепшају слику нашег краја.

Ове године је конкурс касно расписан због лоших временских прилика и био је отворен до 01. јула. Одзив  домаћина био солидан имајући у виду да у првој половини јуна, временске прилике нису ишле на руку домаћинима, међутим они су се потрудили да своја дворишта украсе бројним детаљима, тако да је жирију било изузетно тешко да одлучи о победницима у појединим категоријама.

Пехари ће  победницима бити уручени на  50. сабору народног стваралаштва ,, Прођох Левач, прођох Шумадију,, који се 03. и 04. августа одржава у порти манастира Каленић.

Награда за најлепше етно двориште је припала породици Оливере Обрадовић из Кавадара.

Награда за најлепше парк двориште је ове године припала нашим дугогодишњим учесницима породици Наде Обрадовић из Велике Крушевице, док је награда за најлепши детаљ припала  Вери Мутавџић из Велике Крушевице.

Награда за најлепше двориште у целини је припала породици Снежане Милутиновић из Течића, која је прошле године добила трећу награду за најлеше двориште на регионалном такмичењу.

Туристичка органитација општине Рековацд се захваљује свим учесницима у манифестацији и честита свим добитиницима награда. Награде  и пехари ће бити уручени 04.08.2019. године у 11 часова у порти манастира Каленић.

Пропремио: Момчило Сретеновић