Уређење пешачких и бициклистичких рута
April 12, 2019
ПЕТИ БЕОГРАДСКИ МАНИФЕСТ
May 29, 2019
Prikaži sve

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА 20. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У НИШУ

Свечаним програмом у нишкој Хали Чаир  у четвртак 18.04.2019. године отворен је 20. Међународни сајам туризма и активног одмора, на коме се  кроз три дана сајма представило  више од 120 излагача.

Као и претходних година своје место на овој значајној регионалној туристичкој манифестацији нашла је и Туристичка организација општине Рековац која је наступила на штанду Централне Србије заједно са колегама из Крагујевца, Параћина, Ћуприје, Кнића, Раче и Горњег Милановца.

На тродневној манифестацији понуду градова и општина, бања, планина и могућности за активан одмор у Србији представило је више од 40 локалних туристичких организација.

Поред активног одмора, као једне од тема сајма, акценат је био и на гастрономској и винској понуди, што се пре свега односи на презентацију и дегустацију карактеристичне локалне кухиње излагача.

Посетиоцима су представљене и бројне гастрономске манифестације „Дани бурека“, „Роштиљијада” али и спортски програми, попут рафтинга, док је ТО Рековац презентовала предстојећи ,,Вино фест,, затим  јубиларни 50. сабор  ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,, и Левачку пасуљијаду у Секуричу .

Припремио: Момчило Сретеновић