ДРУГИ ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ
March 15, 2019
УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА 20. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У НИШУ
April 22, 2019
Prikaži sve

Уређење пешачких и бициклистичких рута

У склопу пројекта припрема региона Шумадије и Поморавља за формирање регионалне туристичке организације(ДМО) на територији шест општина је започело уређење и обележавање пешачких и бициклистичких рута. Средства за овај пројекат су обезбеђена од  стране владе Швајцарске.

На територији општине Рековац завршено је маркирање пешачке руте која полази од манастира Ралетинац и преко манастира Манастирак, археолошког налазишта  у Жупањевцу и извора Зговор вода(Говор вода) води до манастира Каленић где се рута завршава. Маркирање су обавили чланови планинарског удружења ,,Жежељ,, из Крагујевца. Такође завршено је и постављање одморишта за планинаре код манастира Каленић и код извора Зговор вода(Говор вода).

Од понедељка 15.04.2019. године очекује се наставак радова и постављање саобраћајне сигнализације дуж пешачких и бициклистичких рута. Завршетак радова се очекује најкасније до краја месеца,чиме ће општина Рековац добити прве обележене пашачке и бициклистичке руте у складу са европским стандардима.

 

Припремио: Момчило Сретеновић

Фото:Архива ТО Рековац и део  преузет од ПД ,,Жежељ,,