GOSTOVANJE OPARIĆA U GROŠNICI
November 21, 2017
REKOVAC DOBIO NOVU TURISTIČKU SIGNALIZACIJU
December 5, 2017
Prikaži sve

ДЕВЕТИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА И СЕОСКОГ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

У хали ,,Шумадијасајма,, у Крагујевцу, у периоду од 24.-26. Новембра 2017. године, одржао се девети по реду  Међународни сајам туризма и сеоског туризма на којем је Туристичка организација општине Рековац наступила на заједничком штанду Централне Србије заједно са колегама из туристичких организација из Тополе, Раче, Лапова, Баточине и  Кнића. Штанд површине 60 метара квадратних  који је заузимао централни део хале био је уређен у традиционалном етно стилу и предтављао је једно типично сеоско домаћинство. Заједнички штанд Централне Србије је био један од најлепших о чему говори и награда а свакако је био најпосећенији и најсликанији штанд на овогодишњем сајму.

Туристичка организација општине Рековац је за овај сајам припремила две промоције винарија из Левачког виногорја. У петак је на штанду Централне Србије  одржана промоција винарије ,,Vinex,, из Белушића. Посетиоци су могли да дегустирају Винексов шардоне и вранац као и да пробају традиционална левачка јела које су спремиле чланице удружења ,,Левчанке,, из Велике Крушевице, које су такође учествовале на сајму у посебном делу намењеном за зимницу.

Другог дана сајма Централна Србија имала је веома занимљиву промоцију на свом штанду. Осим предивних, старинских специјалитета које су припремили сеоски домаћини и домаћице, публика је уживала и у наступу КУД-а „Горња Гружа“ из Топонице, чији је подмладак играо игре из Левча и „Шаљиву игру из Шумадије“. Приказан је и промо филм туристичких сеоских домаћинстава Општине Кнић, а певала је и мушка изворна група „Опленачке делије“ из Тополе.

У поподневним сатима, другог дана сајма ТО Рековац је у сарадњи са винаријом ,,Ластар,, из Секурича и поново уз подршку вредних чланица удружења ,,Левчанке,, из Велике Крушевице организовала промоцију и дегустацију вина ове винарије. На препуном штанду могла се чути занимљива  прича  о историји  Левачког виногорја  и винарији ,,Ластар,, из Секурича. А касније су посетиоци  и могли да уживајууз  бела вина винарије ,,Ластар,, пре свега шардоне и тамјанику.Вина винарије ,,Ластар,, су  ове године овенчана бројним наградама са престижних светских винских фестивала у Лондону, Нојштату у Немачкој, Бечу и Софији.

Трећег дана сајма уручене су и награде најбољима по категоријама и то прва награда за уређење штанда и комплетне промотивне активности, додељена је „Туристичкој организацији  Краљево“, а друга награда додељена је „Централној Србији“, Грчком дућану „Калимера Елада“, и представницима Црне Горе из Бара, Херцег Новог и Тивта.Трећу награду добили су ТО Трстеник, за промоцију манифестације „Печењијада у Стопањи“ и позната фирма „Рода“ за презентацију „Укуси мога краја“, која је трајала сва три дана.

Прву награду за најлепше уређен излагачки простор добила је ТО Деспотовац, а друга награда додељена је штанду „Централне Србије“ и националне ТО Црне Горе. Трећу награду у овој категорији поделиле су Војна установа „Моровић“ и ТО Велика Плана.

                                    

                                        

Припремио: Момчило Сретеновић