ПРВИ СПОМЕНИК СРПСКОМ СЕЉАКУ У СРБИЈИ
November 21, 2017
ДЕВЕТИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА И СЕОСКОГ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ
December 4, 2017
Prikaži sve

GOSTOVANJE OPARIĆA U GROŠNICI

Treći domaćin u prvom krugu Šumadijskih zimskih igara ove jeseni je bila MZ Grošnica koja je u Domu kulture ugostila ekipe Oparića i Dobrače dok se ekipa Lužnica nije pojavila na ovom gostovanju.I pored toga po propozicijama pošto je ovo jedina grupa koja je imala četiri ekipe u prvom krugu, u dalje takmičenje pored pobednika je išla i drugoplasirana ekipa.

U prepunom Domu kulture takmičari i gosti su mogli da uživaju u muzici benda ,,Lazarica,, kao i u narodnim igrama koje je za ovu priliku pripremio KUD ,,Oparić,,.

Ekipu  iz Oparića koja je pravila negoliko godina pauze u ovom takmičenju se žestoko borila sa dobro pripremLjenim protivnicima. Napeto i neizvesno je bilo u svakoj od igara od pletenja i krunjenja kukuruza do slagalice, ubacivanja čepa,pikada  i kviza znanjaja.  Na kraju konačni rezultati na tabeli su pokazali da je pobedila ekipa Dobrače sa 46 osvojenih bodova, drugo mesto je zauzela ekipa domaćina Grošnice sa 39 bodova tok je Oparić zauzeo treće mesto sa 30 osvojenih bodova. Igre se nastavljaju sledećeg vikenda kada će domaćin biti Kutlovo dok će  Dom kulture u Rekovcu 16. decembra ugostiti ekipe domaćina Županjevca i goste iz Dragobraće i Ramaće.

 

                

           

Pripremio: Momčilo Sretenović

Foto:Momčilo Sretenović