JOŠ JEDNA USPEŠNA PROMOCIJA OPŠTINE REKOVAC
September 29, 2017
ZDRAVA HRANA IZ LEVČA DOBILA NAGRADE NA ,,ZDRAV FESTU,, U ĆIĆEVCU
October 5, 2017
Prikaži sve

ŽUPANJEVAC I OPARIĆ SU DOBILI PROTIVNIKE U ,, ŠUMADIJSKIM ZIMSKIM IGRAMA,,

Posle dvogodišnje pauze, 2016 su ponovo pokrenute “Šumadijske zimske igre “ pod sloganom “Sureću se sela Šumadije“ koje sui male zavidan uspeh u region tako da se sa organizacijom nastavilo i ove godine uz aktivno učešće i podršku Skupštine grada Kragujevca ali i Opštine Rekovac. Organizator je kao i prethodnih godina Agencija za marketing “VA“, na čelu sa  Aleksandrom Božović.

Tim povodom, danas je u zgradi Grada  održano javno žrebanje ekipa koje će se nadmetati. Ovogodišnje igre će startovati   4. novembra  u Donjoj  Sabanti, kada će biti organizovan prvi kvalifikacioni susret. U kvalifikacijama će se nadmetati ekipe iz 22 sela sa područja Kragujevca, Knića i Rekovca. Žrebanjem je odlučeno da će se 4. novembra susresti sela Donja Sabanta koje će biti domaćin susreta, Brzan  i Velika Sugubina.

   

Žrebanju je prisustvovao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, koji je pozdravio kapitene i  istakao da su Šumadijske zimske igre prilika da se uz podršku grada, tokom zimskih meseci ponovo ožive šumadijska sela, istakavši da ovakva manifestacija zaslužuje podršku i kontinuitet.Takođe je istakao da je prošle godine imao priliku i da se lično uveri u značaj ove manifestacije za sela u regionu, jer je prisustvovao igrama u nekoliko sela. Takođe se i zahvalio Opštini Knić i Opštini Rekovac što su prepoznale značaj takmičenja i  ponovo se priključile ,,Šumadijskim zimskim igrama,,.

 

Predstavnik organizatora Aleksandar Jekić je izneo da je ove godine izmenjen sistem bodovanja zbog primedbi pojedinih ekipa koje su iznete na prethodnom sastanku kapitena ekipa koji održan nekoliko dana ranije u Kragujevcu.Igre su ostale iste kao i prošle godine i ima ih  ukupno  šest i to pletenje, krunjenje kukuruza, kviz znanja iz istorije, geografije i poljoprivrede, pikado ,zatim  tu su slagalica gde su motivi koji se slažu iz Šumadije i “ubaci čep u čašu“. Posle toga se pristupilo žrebanju gde su ekipe podeljene u tri  šešira i gde je definisano pravilima žreba da imamo ukupno sedam kvalifikacionih grupa od čega će šest imati po tri ekipe gde samo pobedenik ide u polufinale dok će jedna grupa imati četiri ekipe od čega dve idu u polifinale.

U igrama učestvuju dve ekipe iz opštine Rekovac. Oparić je u III grupi sa ekipama MZ Grošnice,MZ Dobrače i MZ Lužnice. Domačin ove kvalifikacione grupe je MZ Grošnica 18.11.2017. godine u Grošnici.

Dok je Županjevac koji je na žrebu izabran u VII gupu, domaćin ekipama  Dragobraće i Ramaće 16.12.2017.godine u Domu kulture u Rekovcu. Ovom prilikom pozivamo sve Levčane  da dođu i  pruže podršku našim ekipama kako na gostovanju u Grošnici tako i u Rekovcu kada MZ Županjevac bude domaćin.

Pripremio: Momčilo Sretenović

Foto: Laki Lazarević