PASULjIJADA 2017 – Dan kada Levač zamiriše na pasulj
September 5, 2017
ŽUPANJEVAC I OPARIĆ SU DOBILI PROTIVNIKE U ,, ŠUMADIJSKIM ZIMSKIM IGRAMA,,
October 4, 2017
Prikaži sve

JOŠ JEDNA USPEŠNA PROMOCIJA OPŠTINE REKOVAC

Proteklog vikenda u nedelju 24.09.2017. godine u Varvarinu je održan osmi po redu ,,ETNO FESTIVAL,,  koji se održava u sklopu proslave dana opštine. Svoje učešće je i ove godine uzela Turistička organizacija optine Rekovac koja je zajedno sa vinarijom ,,Levač,, iz Rekovca i udruženjem žena ,,Levčanke,,  iz Velike Kruševice i zanatskom radionicom ,,Antić,, iz Belušića uspešno prezentovala svoje turističke, gastronomske i vinske potencijale. Na prelepom trgu po suncu okupanom danu uz prisustvo preko 60 izlagača iz cele Srbije ,koji su se potrudili da na najbolji način reprezentuju svoje opštine , sela i ustanove mogla se videti sva raznolikost i koloritet  naše tradicije  i istorije. Od narodnih nošnji i predmeta koji su se koristili u domaćinstvu još krajem 19. veka do predivnih skulptura i umetničkih slika, zatim mirisne hrane i poljoprivrednih proizvoda do rukotvorina majstora starih i umetničkih zanata. Na štandu TO Rekovac su se našli gastronomski specijaliteti iz Levča među kojima su posebnu pažnju privlačile bobove pihtije i naravno prelepo vino od jagode koje proizvodi vinarija ,,Levač,,. Uz veliku gužvu koja je vladala na štandu celog dana, podeljena je velika količina promo materijala a posebnu pažnju posetilaca je privlačila brošura ,,Levač srce Srbije,, kao i flajeri  o manastirima i vinarijama iz našeg kraja.Uz prigodan kulturno-umetnički program koji se odvijao na centralnoj bini mogao je da uživa veliki broj posetilaca i gostiju festivala, koji su veče pre toga mogli da uživaju i uz koncert ,,Amadeus benda,,  koji je održana na istoj bini.

Uz veliko priznanje koje nam je stiglo u vidu velikog interesovanja posetilaca za naš štan i turističke potencijale, pred kraj dana stigla su i brojne nagrade. Tako su žene iz udruženja ,,Levčanke,, dobile prvu nagradu za izradu rukotvorina koje je uradila nihova članića Dragica Marković, zatim drugi nagradu u kategoriji najboljih vina koja je pripala vinariji ,,Levač,, i treću nagradu za Turističku organizaciju opštine Rekovac u kategoriji ,, jela tradicionalne kuhinje,, koje su spremile članice udruženja ,,Levčanke,,.

Uz prigodne nagrade i diplome koje su pobednicima uručene na centralnoj bini, lagano  smo se oprostili od ljubaznih i gostoprimljivih domaćina  uz pozdrav i obećanje da se vidimo i sledeće godine.

A mi sedragi posetioci  vidimo na novoj promociji turističkih potencijala opštine Rekovac  u nedelju 01.10.2017. godine na ,,Zdrav Festu,, u Ćićevcu.

 

Pripremio: Momčilo Sretenović

Foto: Momčilo Sretenović