LEVAČ NAPOKON DOBIO NAGRADU U KRUŠEVCU
October 16, 2017
САСТАНАК ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ
November 6, 2017
Prikaži sve

SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE REKOVAC

Dana 17.10.2017. godine obeležen je Dan opštine Rekovac koji je ujedno i dan oslobođenja opštine Rekovac i Levča u Drugom svetskom ratu.

Tim povodom su organizovane brojne svečanosti od polaganja venaca  palim borcima u u spomen parku, zatim je priređen koktel u prostorijama Udruženja boraca i održana je  svečana sednica skupštine na kojoj su dodeljene nagd+rade i priznanja. Oktobarska nagrada opštine Rekovac   je ove godine dodeljena  dr Miodragu Peuliću i prof. dr Savi Milojeviću, za dugogodišnji doprinos razvoju  i promociji opštine Rekovac . Čast da dobiju diplome za  razvoj, saradnju i promociju opštine imalo je i  desetetak pojedinaca i organizacija a dodeljene su i četiri zahvalnice. Tridesetoro učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici nagrađeni su zahvalinicama i novčanim nagrada od 5.000 do 30.000 dinara u zavisnosti od uspeha koji su postizali na regionalnim i republičkim takmičenjima . Najmlađi dobitnici zavalnica su Una Petrović (6) i Pavle Simić (7).  Predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević je istakao da je  pečat razvoja  i osveženje u proteklih godinu predstavlja početak rada pogona firme Cveteks sa preko 30 radnica, to je radost i bolji život  za 30 porodica. Takođe veliki  akcenat dat je  pogonu Fabrike kablova i očekujemo da ćemo dobiti prostor za nove investiture.

 

 

U saradnji sa Vladom Srbije realizovane su investicije u Srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi u vrednosti 4,7 miliona dinara, zatim je za   kupovinu kuća za izbegle i raseljenje investirano je 2,6 miliona dinara dok je za   infrastrukturu u predškolskoj ustanovi uloženo oko 2,5 miliona dinara. Početkom sledeće godine u Tečiću će biti asfaltiran put dužine 1,3 kilometra u vrednosti 9 miliona dinara.

Proslavi Dana opštine Rekovac prisutvovao je ambasador Palestine Muhamed Nabhan, počasni konzul Belorusije Zoran Vulović, savetnik ministra za sport i omladinu Bogdan Knežević kao i brojni predsednici i predstavnici opština iz cele Srbije.

– Naš cilj je stvaranje boljeg života. Đaci dobijaju najbolje obrazovanje, stariji sugrađani imaju dostojanstvenu starost i podršku zajednice, sprovodimo projekte za jačanje opštine. Mere uspeha biće broj mladih koji ostanu i vrate se u Levač sa novim znanjima i veštinama – rekao je predsednik SO Rekovac Goran Đorđević.

Uz prigodan program koji su za ovu priliku pripremili učenici OŠ ,,Svetozar Marković,, iz Rekovca i  učenici OŠ,, Dusan Popović,, iz Belušića završena je svečana skupština u Domu kulture u Rekovcu.   

 

Pripremio: Momčilo Sretenović

Foto: Milan R. Jovanović