SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE REKOVAC
October 18, 2017
Промоција LEADER приступа као модела руралног развоја
November 6, 2017
Prikaži sve

САСТАНАК ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ

У среду 01.11.2017. године је у просторијама Регионалне  привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа  у Крагујевцу, одржан састанак коме су поред представника Туристичке организације општине Рековац присуствовали и представници домаћина из ПК Шумадије и Поморавља на челу са  директором  РПК Предрагом Лучићем као и директори и предтавници  Локалних туристичких организација Крагујевца,Тополе, Параћина, Аранђеловца, Раче, Туристичко-спортске организације Деспотовца и Културно туристичких центара Кнића, Лапова и Баточине.

На трочасовном састанку размартрано је формирање заједничког туристичког производа и маркетиншко брендирање територије Централне Србије, као и предности заједничког представљања на сајмовима туризма и штампање заједничких брошура.

Током разговора донета је одлука да се при Регионалној привредној комори управног округа Шумадије и Поморавља, формира Секција туристичких организација Централне Србије-Шумадије и Поморавља. Одлука ће бити презентована Привредној комори Србије, а потом ће се представити на Сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу, који ће бити одржан на Шумадија сајму, од 24. до 26. новембра.                                                                                               

Именована је и радна група чији ће чланови учествовати у формирању секције. У радној групи су: директор Привредне коморе Србије, Региона Управног округа Шумадије и Поморавља, Предраг Лучић, Александар Радосављевић, директор центра за културу и спорт Кнића , Ана Богдановић, директорка Туристичко- спортске организације Деспотовца. Радна група има задатак да кључне теме са овог састанка конкретизује у виду једног заједничког закључка и да га проследи надлежним институцијама и да тако направимо први заједнички корак ка будућој организацији која ће заступати интересе свих туристичких организација са територије Централне Србије.