ЗАВРШЕН ЈЕ 50. ЈУБИЛАРНИ САБОР ,,ПРОЂОХ ЛЕВАЧ, ПРОЂОХ ШУМАДИЈУ,,
August 6, 2019
ПОБЕДНИЦИ ДЕСЕТОГ ТАКМИЧЕЊА ПЕВАЧА АМАТЕРА ,,ЗЛАТНИ ГЛАС САБОРА,,
August 28, 2019
Prikaži sve

ДОДЕЉЕНЕ СУ НАГРАДЕ ЗА НАЈЛЕПША ДВОРИШТА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

У понедељак 19. августа у оквиру обележавања верског празника Преoбражења, у Книћу  додељен су  награде победницима манифестације Дани отворених дворишта Централне Србије.

На овогодишњој регионалној манифестацији учествовали су и предсавници општине Рековац и то победници по категоријама којима су награде по традицији уручене 04.08.2019 године на 50. сабору народног стваралаштва ,, Прођох Левач, прођох Шумадију”. Поред пехара и пригодних поклона које су даровали спонзори ,,МБА Брадић,, из Рековца, затим СТР ,,Маркер,, из Рековца и ,,Подунавље,, АД из Бачке Паланке, победници су учествовали и на регионалном такмичењу за избор најлепшег дворишта Централне Србије.

Да се подсетимо награде за најлепша дворишта Левча по категоријама су додељене:

  • Награда за најлепше етно двориште је припала породици Оливере Обрадовић из Кавадара.
  • Награда за најлепше парк двориште је ове године припала нашим дугогодишњим учесницима породици Наде Обрадовић из Велике Крушевице.
  • Награда за најлепши детаљ припала је  Вери Мутавџић из Велике Крушевице.
  • Награда за најлепше двориште Левча отишла је у руке породице Снежане Милутиновић из Течића

На регионалном такмичењу према мишљењу представника туристичких организација које су учествовале на овој манифестацији, најлепше  двориште има Зоран Милорадовић из Божурње (Топола), друго место припало је Ани Обрадовић за етно двориште у Лужницама у околини Крагујевца, а треће Наташи Зарић из Кнића.

Најлепше парк двориште у Централној Србији, по мишљењу жирија има Владан Петровић из Бадњевца (Баточина), другопласирана је Нада Обрадовић из Рековца а трећа награда припада Лидији Лазић из Страгара (Крагујевац).

Нада Гавриловић из Кнића тј Кнежевца има најлепше етно двориште. Ове године друго место у конкуренцији најлепше етно двориште припало је Драгици Гајић из Дулена (Крагујевац) док је треће место освојио Иван Стојиљковић из Лапова.

Најлепши детаљ жири је „пронашао“ у дворишту Ане Никодијевић из Овсишта крај Тополе, друга награда биће додељена Ани Младеновић из Кијева (Баточина) док трећа награда припада још једној вредној домаћици, Владанки Алексић из Губеревца (Кнић).

За победнике су, осим пехара и захвалница, обезбеђене вредне награде, викенд за две особе, уметничке слике, пакет вина, ракија, ручак или вечера за две особе итд.

У конкуренцији за нјлепша дворишта Централне Србије учесвовало је око 150 дворишта из Кнића, Рековца, Баточине, Лапова, Тополе и Крагујевца.

 

 

 

Припремио: Момчило Сретеновић

Фото: Архива Туристичке организације општине Кнић