ДОДЕЉЕНЕ СУ НАГРАДЕ ЗА НАЈЛЕПША ДВОРИШТА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ
August 26, 2019
КО НИЈЕ БИО У СЕКУРИЧУ, ТАЈ НЕ ЗНА ШТА ЈЕ ДОБАР ПАСУЉ
September 2, 2019
Prikaži sve

ПОБЕДНИЦИ ДЕСЕТОГ ТАКМИЧЕЊА ПЕВАЧА АМАТЕРА ,,ЗЛАТНИ ГЛАС САБОРА,,

И ове године у  оквиру јубиларног  50. Сабора народног стваралаштва ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,, одржало се десето по реду такмичење певача аматера. Ово такмичење своје корене вуче још од првог Сабора који се одржао 1970. године када  је наступило девет певача аматера док су чланови жирија били народни певач Цуне Гојковић и композитор Петар Сам. Након неколико година ово такмичење је прерасло у такмичење изворних певачких група, да би 2009. године поново заживело у свом изворном облику оквиру саборских дана. И ове године у Дому културе у Рековцу одржано је десето такмичење певача аматера уз учешће  десет кандидата из свих крајева земље од Власотинца и Ниша на југу до Суботице на северу.

Спонзори овогогодишњег такмичења певача су: Предузеће за путеве Крагујевац, Подунавље АД –Бачка паланка,Јанкоградња Рековац, Винарија Левач из Рековца  и  Радио Љубав Јагодина који је манифестацију директно преносио на своим каналу.

Гост вечери на овогодишњој манифестацији је био Радиша Урошевић који је уједно био и члан жирија. Поред њега, чланови жирија су били и Светлана Азањац која је била и председник жирија и уметничи директор Сабора,  затим Мирко Глишић, композитор и текстописац, творац бројних хитова групе Смак, Зорице Брунцлик, Весне Змијанац и бројних других певача и четврти члан жирија је био Милан Рашић, потпредседник  Скупштине општине Рековац. Жири је имао јако тежак задатак јер смо имали  десет одличних кандидата који су се борили за вредне награде које су износиле  за освојено  I место у износу од  40.000 динара, за другопласираног 20.000 динара и за треће место 10.000 динара.

Такође и такмичар који добије највише гласова публике добија награду  у износу од 10.000 динара..

Такмичаре је пратио оркестар Удружење естрадних уметника и извођача ,, Крагујевац концерт,, из Крагујевца. Наступе кандидата ћете моћи да погледате у видео галерији која се налази у прилогу текста.

Након завршетка такмичарског дела уручене су и захвалнице дугогодишњим спонзорима манифестације и то: Предузећу за путеве Крагујевац, Подунављу АД из Бачке Паланке,предузећу ,,Јанкоградња,, из  Рековаца, Винарија Левач из Рековца  и  радију ,,Љубав,, из  Јагодине и ,,Фото Раши,, из Рековца.

Након церемонијалног дела уследио је наступ госта вечери Радише Урошевића који је публику у препуној сали Дома културе у Рековцу разгалио својим хитовима: Теците сузе, теците, Теби за љубав, Дуњо моја и бројним другим хитовима.

По завршетку наступа Радише Урошевића уручене су и награде победницима а оне су отишле у руке Милошу Перићу из Рековца који је освојио трећу награду жирија а  уједно је и добитник прве награде публике, друго место по оцени жирија је припало Александри Продановић из Крагујевца док је прво место освојио Марко Бранковић из Власотинца.Такође уручена је и награда за публику у сали коју је даровао спонзор ,,Јанкоградња,, из Рековца.

Прву награду по оцени жирија освојио је  Марко Бранковић из Власотинца..

Друго место по оцени жирија освојила је Александра Продановић..

Треће место припало је Милошу Перићу.. и уједно прва награда по гласовима публике..

Други по гласовима публике био је Немања Славковић из Трстеника који је избором песама и интерпретацијом одушевио велики део публике у сали..

Публику су одушевиле и гласом и лепотом..

Александра Петковић из Ниша..

Милица Рукавина из Суботице…

Милица Миловановић из Белосаваца код Тополе..

и Марија Петровић из Горње Сабанте..

Кореографијом и стајлингом пленио је Александар Цигановић из Сремске Митровице..

А искуством и интерпретацијом  пленио је и Небојша Алексић из Крагујевца..

50. година традиције и десет година континуитета, довољно је да на овогодишњем  такмичењу СВИ УЧЕСНИЦИ буду победници..

И за завршетак јубиларне манифестације, гост вечери Радиша Урошевић је одржао мини концерт чији један део можете погледати у прилогу..

Припремио: Момчило Сретеновић

Видео и фото: Фото Раша