У Аранђеловцу одржана транснационална радионица актера из области развоја туризма
July 3, 2017
OTVOREN KONKURS ZA ZLATNI GLAS SABORA ,,PROĐOH LEVAČ,PROĐOH ŠUMADIJU,,
July 4, 2017
Prikaži sve

Turistička organizacija učestvovala je na XV ,,Vrelu Homolja,,

U Žagubici je XV put organizovan tradicionalni Sabor “Vrela Homolja”. Reč je o jednoj od najatraktivnijih manifestacija koje se organizuju u ovom kraju, koja okuplja veliki broj izlagača iz zemlje. U kulturno-umetničkom programu učešće su uzeli brojni folklorni ansambli koji su na centralnoj bini izvodili igre iz svog kraja, a za zatvaranje Sabora organizovan je koncert pevača  Milana Topalovića-Topalka. Sabor je  promovisao stare običaje, zanate, etno trpezu, pesme, igre i druge kulturne vrednosti. U okviru Sabora je bila organizovana  i izložba tradicionalnih jela, starih rukotvorina i zanata, domaćih proizvoda i slično.

Svoje potencijale na pomenutoj  manifestaciji  je promovisala  i opština Rekovac, koja je imala uspešnu promociju turističkih potencijala, a promociju su svojim učešćem pomogle i uveličale članice udruženja žena “Levčanke”.

Na  štandu TO Rekovac  bila je  zastupljena  bogata ponuda gastonomskih specijaliteta sa obeležjima ovog kraja,  koja je posebno privlačila pažnju posetilaca. Pored toga su bile izložene i rukotvorine vrednih domaćica  ali i propagandni materijal kojim se promovišu najznačajnije kulturno-turističke manifestacije naše opštine.Y 191