ZDRAVA HRANA IZ LEVČA DOBILA NAGRADE NA ,,ZDRAV FESTU,, U ĆIĆEVCU
October 5, 2017
SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE REKOVAC
October 18, 2017
Prikaži sve

LEVAČ NAPOKON DOBIO NAGRADU U KRUŠEVCU

Na tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji turističkih publikacija ,,Kofer slova,, koja je održana  XIII put u Kruševcu, Turistička organizacija opštine Rekovac je dobila treću nagradu tj. bronzani kofer za jednolisnu turističku publikaciju ,,Levač-srce je više na levačkoj strani,,.

 

Dvodnevnu međunarodnu manifestaciju je u petak 13.10.2017. godine otvorila Vesna Lazarević, zamenik gradonačelnika Kruševca. Manifestacija koja je takmičarskog karaktera i koju organizuje Turistička organizacije grada Kruševca je ove godine  okupila  preko pedeset turističkih organizacije iz Srbije ali i  goste iz celog regiona od Grčke, Crne  Gore, Bugarske do Rebuplike Srpske.

    

Dodeljene su nagrade u devet takmičarskih kategorija i to za najbolju jednolisnu publikaciju,najbolju publikaciju do 50 strana, najbolju publikaciju preko 50 strana, turističku mapu, dopunski promotivni materijal, web sajt, audio video prezentaciju ali i specijalna priznanja i zahvalnice dugogodišnjim saradnicima.

Direktorka Turističke organizacije Kruševca Suzana Milosavljević uručila je nagrade i priznanja predstavnicima turističkih organizacija u vidu diploma za osvojeno drugo i treće mesto dok su pobednici dobili i prigodne pehare. Ove godine su nagrađene sledeće turističke organizacije Kladova, Sokobanje,Rekovca,Kraljeva, Brusa, Loznice,Dragačeva, Bele Palanke, Požarevca, Smedereva, Pirota,Vršca, Leskovca, Niša, Ivanjice, Novog Pazara, Paraćina, Novog Bečeja, Bačke Palnke, Blaca, Trstenika, Boljevca, Aleksandorvca , Zrenjanina, Ljubovije, Knića, Gornjeg Milanovca i Rače. 

Specijalna priznaja dodeljena su turističkim poslenicima Republike Srpske, grada Bijeljine, grada Peruna u Bugarskoj i Kolašina u Crnoj Gori.

Turistička organizacija opštine Rekovac je ove godine konkurisala samo sa jednom publikacijom, međutim i to je ovog puta bilo dovoljno da se posle nekoliko godina čekanja napokon radujemo nagradi. 

 

Treće mesto za jednolisnu publikaciju ,,Levač-srce je više na levačkoj strani,, koja je osmišljena sa ciljem da na jednostavan, tekstalno koncizan i vizuelno upadljiv i dopadljiv način uz pregršt veselih ali pastelnih boja dočara lepota i glavne atrakcije našeg kraja. Pre svega da publici i turistima pomogne da vizuelno lociraju Levač i Rekovac a zatim i da ukaže na glavne turističke atrakcije u našem kraju od manastira preko manifestacija po kojima je Levač poznat.

 

Uz nadu da je ovo samo početak dobrih rezultata i da ćemo u budućnosti raditi još bolje i kreativnije promo materijale i tako uspešnije promovisati Levač i Opštinu Rekovac, ali i doneti još brojne nagrade sa festivala ovog tipa, ujedno izražavamo veliku zahvalnost prijateljima koji su nam pomogli u dizajniranju ove  publikacije.  

Pripremio: Momčilo Sretenović

Foto: Aleksandar Lepojević i Momčilo Sretenović