НАЈАВА 48. САБОРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА ,,ПРОЂОХ ЛЕВАЧ, ПРОЂОХ ШУМАДИЈУ,,
July 29, 2017
Завршено је такмичење Златни глас Сабора ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,,
August 9, 2017
Prikaži sve

Izabrana su najlepša drvorišta u Levču

Turistička organizacija opštine Rekovac tradicionalno već deveti put po redu organizuje ,,Dane otvorenih dvorišta Levča,,.Reč je o  takmičenju koje promoviše lepote našeg kraja i  i dobre i vredne domaćine koji su se potrudili da ulepšaju svoja drvorišta  i tako svim Levčanima i turistima ulepšaju sliku našeg kraja.

I ove godine konkurencija je bila dobra i domaćini su se potrudili da svoja dvorišta ukrase brojnim detaljima, tako da je žiriju bilo izuzetno teško da odluči o pobednicima u pojedinim kategorijama, tako da u nekim kategorijama imamo i po dva dobitnika prve nagrade. Pehari su pobednicima uručeni na  upravo završenom 48. Saboru narodnog stvaralaštva ,, Prođoh Levač, prođoh Šumadiju,, u porti manastira Kalenić.

Nagrada za najlepše etno dvorište je pripala  porodici  Ratka Jovanovića  iz Velike Kruševice. On je ujedno i dobitnik treće nagrade u istoj kategoriji  na regionalnom takmičenju za najlepše dvorište Šumadije i Pomoravlja koje zajednički organizuju   turističke organizacije iz Centralne Srbije.

Nagrada za najlepše park dvorište je pripala porodici Milivoja Obradovića iz Velike Kruševice, dok je nagrada za najlepši detalj ovog puta imala dva dobitnika, porodicu Olivere  Obradović iz Kavadara i Ljubice Chatzigeorgiov  iz Rekovca.

Za najlepše dvorište u celini smo imali takođe dva dobitnika, nagrade su otišle u ruke porodice Marije Dimitrijević iz Vukmanovca i  Anke Stanković iz Kaludre koje nažalost nisu bile u mogućnosti da lično prime nagradu ali će im ona biti naknadno uručena već prvom prilikom . Takođe Anka Stanković je dobitnik treće nagrade na regionalnom takmičenju za najlepše dvorište Šumadije i Pomoravlja.

Uz prisustvo velikog broja publike i gostiju sabora uz degustaciju specijaliteta koje su nam pripremile učesnice manifestacije ,,Zlatne ruke Levča,, završena je ovogodišnja manifestacija uz nadu da će sledeće godine biti još više učesnika i da će nam Levač biti još lepši.

 

Fotografije: Vladan Milojević

Pripremio: Momčilo Sretenović