ПОЧЕЛО ЈЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ПРВИ ,,ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ,,
March 22, 2018
СТУДИЈСКА ПОСЕТА АУСТРИЈИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕГИОНАЛНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ
April 11, 2018
Prikaži sve

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ НА САЈМУ ТУРИЗМА У НИШУ

Туристичка организација општине Рековац је учествовала на 19. Међународном сајму туризма у Нишу који је  крајем марта у Нишу окупио преко 130 излагача из земље и иностранства. Туристичка организација општине Рековац је све своје туристичке потенцијале представила на заједничком  штанду „Шумадије и Поморавља“  заједно са туристичким организацијама Крагујевца, Тополе, Аранђеловца, Раче,  Лапова, Баточине, Ћуприје, Параћина и Деспотовца. На пултовима је био изложен информативно пропагандни материјал и витрине са сувенирима карактеристичним за ово подручје, што је привлачило пажњу посетилаца.

Туристичка организација општине Рековац се и на овом сајму као и на сајму у Београду фокусирала на промоцију три велике манифестације које нас ове године очекују у Левчу, а то су пре свега први ,,Левачки вино фест,, који се организује у Рековцу 28.04.2018. године, затим традиционални 49. по реду Сабор народног стваралаштва,, Прођох Левач, прођох Шумадију,, који ће се у порти манастира Каленић одржати 4. и 5. августа и на ,,Левачку пасуљијаду,, која се пети пут организује у Секуричу почетком септембра.

Трећег дана сајма у оквиру штанда  „Шумадије и Поморавља“ била је организована промоција ,,Левачке пасуљијаде, где су девојке у народним ношњама делиле флајере и промовисале ,,Левачку пасуљијаду,, и винарију  ,,Ластар,, из Секурича.

Осим туристичких организација, на сајму су излагале  туристичке агенције, Удружење хотелијера HORES, агенције из Грчке  заједно са  петнаестак градова, ТО Републике Српске , ТО Црне Горе и  агенције из Бугарске али и  и бање и рехабилитациони центри Србије, клубови адреналинских спортова, винарије и  ски центри.

Међународни сајам отворила је Помоћник министра за туризам, Рената Пинџо, а говорили су и градоначелник Ниша, дитекторка Туристичке организације Србије и директор ТО Ниша.

  

Припремио: Момчило Сретеновић