Полуфинале Шумадијских зимских игара
January 9, 2018
,,А ЛЕВАЧ ЛЕП, КО НАСЛИКАН,,
March 8, 2018
Prikaži sve

ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ НА 40. БЕОГРАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА

У периоду од 22. – 25. фебруара 2018. године на Београдском сајму одржан је 40. Међународни сајам туризма који је окупио бројне посетиоце, туристичке агенције, локалне туристичке организације, угоститеље, туристичке центре и међународне тур операторе. Званични покровитељ овогодишњег  40. Међународног  сајма  туризма је била Грчка.

Међу 1200 излагача из 55 земаља света, после дугогодишње паузе , ове године је и Туристичка организација општине Рековац наступила на заједничком штанду Шумадије и Поморавља, са колегама из локалних туристичких организација из Крагујевца,Ћуприје, Тополе, Аранђеловца, Деспотовца, Кнића, Раче, Баточине и Лапова. Заједничко учешћепоменуте локалне туристичке организације практикују више година уназад. Међутим овогодишњи наступ је био део једног великог пројекта који је покренула и  помогла Регионална агенција за економски  развој Шумадије и Поморавља. Крајњи циљ овог пројекта ,,Припрема два региона Срем и Шумадија и Поморавље за оснивање ДМО-а и дефинисање туристичког простора “  је као и што назив каже формирање регионалне туристичке организације на нивоу Шумадије и Поморавља.

Туристичка организација општине Рековац је на Сајму туризма ове године посебан акценат ставила на промоцију три велике манифестације које се ове године организују на нашој територији, а то су  49. Сабор народног стваралаштва ,, Прођох Левач, прођох Шумадију, затим Левачки вино фест, који ће ове године бити први пут организван у Рековцу 28. априла, и  традиционалну септембарску Левачку пасуљијаду у Секуричу.

За овај сајам и за наступајуће манифестације , ове године су први пут штампани флајери који су дељени посетиоцима Сајма туризма али и посетиоцима ,, BeoWine,,  сајма вина који се одржавао истовремено у хали 3.

У суботу 24. Фебруара одржана је промоција туристичких потенцијала свих учесника на заједничком штанду  Шумадије и Поморавља која је била изузетно посећена и пропраћена пригодном закуском и културно-уметничким програмом.

Припремио: Момчило Сретеновић