КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПША ДВОРИШТА ЛЕВЧА У 2018. ГОДИНИ
May 23, 2018
АМБАСАДОР БЕЛГИЈЕ У ТУРИСТИЧКОЈ ПОСЕТИ ЛЕВЧУ
June 5, 2018
Prikaži sve

ПРОМОЦИЈА ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ НА БЕОГРАДСКОМ МАНИФЕСТУ

Прошлог викенда на Калемегдану одржан је четврти по реду Београдски манифест, на коме је први пут узела учешће и Туристичка организација општине Рековац. Београдски манифест је туристичко -културна манифестација на којој је узело учешће преко 65 туристичких организација из земље и иностранства.

Током три дана у богатим садржајима, који су се одвијали у десет фестивалских зона и пет програмских бина на Каламегдану, било је преко 130.000 људи. Овогодишњи фестивал је, од самог отварања, пролазио уз предивну атмосферу коју су, поред излагача, извођача и лепог времена, створили и бројни посетиоци међу којима је био и велики број странаца.
У току сва три дана Горњи град Београдске тврђаве био је испуњен игром  и звуком Србије, али и програмима које су припремили бројни учесници из земље и иностранства. Током три дана на главној бини изведено је око 30 програма. Поред дегустације локалних гастрономских специјалитета и пића, посетиоци су уживали и у броним пропратним садржајима од филмских пројекција, позоришних представа и концерата до бројних садржаја за децу.

Туристичка организација општине Рековац је и на овој манифестацији промовисала пре свега две велике манифестације и то  49. Сабор ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,, и ,, Левачку пасуљијаду,, која се пети пут одржава 9. септембра у Секуричу. Интересовање посетиоца манифестације за садржајима које нуди Туристичка организација општине Рековац је било изузетно велико, посебно нас је изненадило велико интересовање од стране туристичких водича и агенција.

Четврти по реду Београдски манифест је подржан од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Града Београда, Туристичких организација Србије и Београда, Привредне коморе Србије, али и медија који су редовним најавама највише допринели промоцији фестивала.           

     

Припремио: Момчило Сретеновић