МИНИСТАР КУЛТУРЕ СНАЖНО ПОДРЖАО САБОР ,,ПРОЂОХ ЛЕВАЧ, ПРОЂОХ ШУМАДИЈУ,,
October 30, 2018
Sajam Turizma
December 20, 2018
Prikaži sve

ПРОМОЦИЈА ЛЕВАЧКЕ ПАСУЉИЈАДЕ И НОВЕ БРОШУРЕ О НЕМАТЕРИЈАЛНОЈ КУЛТУРНОЈ БАШТИНИ ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ

 

Туристичка организација општине Рековац је имала успешан наступ на  10. Међународном сајму туризма у Крагујевцу, где је наступала на заједничком штанду Централне Србије заједно са колегама из туристичких организација из Лапова, Баточине, Раче, Тополе, Горњег Милановца, Деспотовца и Ћуприје.

На овом сајму су фокус што се промоције тиче ставили на ,,Левачку пасуљијаду,, и на нову брошуру посвећену нематеријалној културној баштини општине Рековац која је уз покровитељтво и подршку Министарства културе и информисања недавно изашла из штампе. Брошура промовише фолклор, наивно сликарство, лејкаше и фрулаше као и обичаје из Левча а који се већ педесет година чувају и промовишу кроз најпознатији сабор народног стваралаштва ,,Прођох Левач, прођох Шумадију“. Такође у оквиру заједничке промоције Централне Србије  другог дана на централној сајамској бини општина Рековац се предтавила своје туристичке потенцијале и посебно промовисала манифестацију ,,Левачка пасуљијада,, која се већ пет година одржавца у Секуричу и која окупља преко 100 такмичарских екипа и око 10.000 посетилаца из Србије и иностранства.

За успешно представљање својих туристичких потенцијала регија Централне Србије је  освојила друго место за најуспешнију промоцију на 10. Међународном сајму туризма у Крагујевцу. Значајан допринос освајању ове заједничке награде дали су и представници Туристичке организације општине Рековац и удружења ,,Левачка пасуљијада,, који су у оквиру заједничке промоције промовисали своју манифестацију уз незаобилазну дегустацију пасуља која је привукла велико интересовање посетилаца.

 

     

    

Припремио: Момчило Сретеновић