,,А ЛЕВАЧ ЛЕП, КО НАСЛИКАН,,
March 8, 2018
УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ НА САЈМУ ТУРИЗМА У НИШУ
April 11, 2018
Prikaži sve

ПОЧЕЛО ЈЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ПРВИ ,,ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ,,

                                                                                      ПОЗИВНИЦА

Поштовани,

Задовољство нам је да Вас позовемо на први ,,Левачли вино фест,, који ће бити организован у централном парку у Рековцу, 28.априла. 2018. године са почетком у 12 часова.
Богата историја левачког виногорја ,које се налази између Јухора на истоку и Гледићких планина на западу, оивичено је великим градовима Јагодином, Крагујевцем и Крушевцем од којих је Рековац као централно место општине готово подједнако удаљен, инспирисала нас је да организујемо један вински фестивал који ће да шири славу вина и виноградара али и винску културу широм региона и шире.
Иначе у левачком крају производња грожђа и вина одвијала се одвајкада са посебном пажњом и љубављу . Левачка вина су конзумирали римски цареви, српска средњевековна властела и династије Обреновића и Карађорђевића.

Постоји више теорија о пореклу имена Левач, претпоставља се да је добио име по томе што гледано са околних планина има облик који подсећа на левак, па одатле и потиче идеја за лого фестивала који је креиран да представља спој винске чаше и левка.
Позивамо Вас да својим учешћем обогатите први ,,Левачки вино фест,, и да као посетилац  уз добру музичко забавну подлогу уживате у дегустацији доброг вина и  левачких специјалитета   или да као излагач искористите могућност промоције Вашег бренда.
Дођите да заједно доживимо историју левачког виногорја и уживамо у винима из свих крајева Србије.
Преко 30 винарија                     Преко 150 етикета
Традиционална јела овог краја                   Пригодан музички програм

Организатори фестивала су Општина Рековац и Туристичка организација општине Рековац

Суорганизатори: Културни Центар , Основна школа ,,Светозар Марковић”, Пољопривредно ветеринарска школа Рековац, Основна школа ,,Душан Поповић”, Народна библиотека ,, Др Милован Спасић”, Канцеларија за младе Рековац

Пријатељи манифестације
Винарија ,,VINEX,,     Винарија ЛЕВАЧ    Винарија ЛАСТАР      Винарија МИЛЕТИЋ       Винарија ДАЦИЋ
инфо: 062/657-026    035/8411900

Пријавни формулар за учеснике се налази у прилогу:

ПРИЈАВА ,,ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ,, 2018

Pozivnica za Levački vino fest- vinarije 2018