III ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ
June 20, 2020
ОДЛОЖЕН ТРЕЋИ “ЛЕВАЧКИ ВИНО-ФЕСТ”
July 6, 2020
Prikaži sve

На међународном такмичењу у спремању јела националне кухиње “ЗАЛОГАЈ ЈУГА” удружење жена “Слатки залогај” из Рековца освојило златну медаљу и статуу Цар Константин

Гастрономија у Србији има богату традицију. Српска кухиња никог не оставља равнодушним, било да је реч о бројним туристима из далеких крајева, било о кулинарским обожаваоцима са наших простора. 

Србија негује бројне манифестације гастрономског типа, које се труде да, на нивоу републике, али и на међународном нивоу, представе и промовишу српску кухињу. Једна од таквих манифестација одржана је прошлог петка, 19.06.,у чаробном амбијенту етно ресторана “Константинов конак” у Нишу.

Манифестацију под називом “Залогај југа 2020” организовало је седму годину заредом  Удружење угоститељских и туристичких посленика Ниша.

Преко стотину такмичара, вредних руку и истанчаног чула, представило је гастрономска богатства својих крајева, са простора целе Србије. Столови ресторана су били испуњени шаренилом укуса и духом традиције. Посетиоци су могли уживати у мноштву јела , припремљених на традиционалан начин, као и у дивним декорацијама, које доказују, поред неприкосновеног кулинарског талента, и изузетну креаривност свих такмичара .

Удружење жена ” Слатки залогај” из Рековца, у оштрој конкуренцији, достојно је представило општину Рековац и освојило златну медаљу као и статуу Цар Константин.