ДОБРОДОШЛИ НА ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ
April 24, 2018
19. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА ДЕЦЕ ШУМАДИЈЕ И ПОМОРАВЉА
May 9, 2018
Prikaži sve

ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ

 

У прелепом амбијенту у парку испред ОШ ,, Светозар Марковић,, у Рековцу уз учешће преко 20 излагача и око 500 посетилаца, одржан је први ,,Левачки вино фест,,.

Програм свечаног отварања је почео у 13 часова у суботу 28.04.2018 године обраћањем председника општине  Др Александра Ђорђевића који је и званично отворио ,,Левачки вино фест,,. Програм је даље настављен  уз песму,,Удаде се Јагодо,, коју су извеле Зорана Миловановић и Андријана Обрадовић из  КУД,,ЗОРА“ из Жупањевца, затим је следио рецитал у изведби Кристине Басаре и први део програма је завршен уз  звуке виолине  Катарине Антић из Музичке школе из Белушића .

По завршетку првог дела програма, гости вино феста су уз добро вино могли да уживају у левачким специјалитетима које су пропремиле жене из удружења ,,Левчанке,, из Велике Крушевице и ,,Златне руке Левча,, из Сибнице.   На прелепо уређеном штанду који је био декорисан етно детаљима из овог краја могле су да се пробају   ,,пите на сто начина,, али  и печенице и  остали сухомеснати производи из Левча. У наставку програма за добро расположење поред водитеља програма Александра Брадића  и Зоране Јанковић  побринули су се и Василија Степановић која је  одрецитовала ,,Неповратну песму“ од Мирослава Мике Антића, те  Михајло Симић и Круна Анђелић који су извели нумере на клавијатури . На самом крају су наступили  Илија Радојевић и гост из удружења виноградара и винара из Долова који је извео војвођански микс на усној хармоници.

Манифестацији су присуствовали председници и представници  десетак општина из региона као и бројни медији на челу са новинарима ис РТС-а и Тањуга као и бројне локалне и регионалне телевизије и представници онлине медија.

Први ,,Левачки вино фест,, је испунио очекивања и организатора а по првим утисцима и публике и излагача, тако да се надамо да ће идућих година ова манифестација представљати бисер у туристичкој понуди Општине Рековац .

 

Још једном се захваљујемо излагаћима који су дошли из свих крајева Србије од Лознице и Долова, преко  Александровца, Трстеника, Врњачке Бање, Крагујевца, Варварина и Параћина.

 

Припремио: Момчило Сретеновић

Фото: МИлан Р. Јовановић