Image Alt

Blog

Додељене су награде за најлепша дворишта Левча

Tуристичка организација општине Рековац традиционално већ десети пут по реду организује ,,Дане отворених дворишта Левча,,.Реч је о такмичењу које промовише лепоте нашег краја и и добре и вредне домаћине који су се потрудили да улепшају своја дрворишта и тако свим левчанима и туристима улепшају слику нашег краја.

Ове године је конкурс био отворен до 15. јуна  и одзив  домаћина био солидан имајући у виду да у јуну посебно у другој половини временске прилике нису ишле на руку домаћинима, међутим они су се потрудили да своја дворишта украсе бројним детаљима, тако да је жирију било изузетно тешко да одлучи о победницима у појединим категоријама.

Пехари ће  победницима бити уручени на  49. Сабору народног стваралаштва ,, Прођох Левач, прођох Шумадију,, који се 28. и29. јула одржава у порти манастира Каленић.

Награда за најлепше етно двориште је припала породици Јевте Јовановића из Лоћике.

Награда за најлепше парк двориште је ове године имала два добитника и  припала је породици Снежане Милутиновић и породици Тихомира Симића из Течића, док је награда за најлепши детаљ припала  Оливери Обрадовић из Кавадара.

Награда за најлепше двориште у целини је припала породици Зорана Вуловића из Рековца. Такође ове године имамо и награду ван конкуренције коју је добила Марија Димитријевић из Вукмановца  која је редовна  а уједно и најстарија учесница  манифестације ,,Дани отворених дворишта Левча,, и то од прве манифестације.

                           

Припремио: Момчило Сретеновић

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on