БОКСЕРСКА РЕВИЈА У СУБОТУ 14.04.2018. У РЕКОВЦУ
April 11, 2018
ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ
May 3, 2018
Prikaži sve

ДОБРОДОШЛИ НА ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ

ЗАПОЧНИТЕ    ПРВОМАЈСКЕ    ПРАЗНИКЕ   НА   НАЈЛЕПШИ    НАЧИН…

УЖИВАЈТЕ У НАЈБОЉИМ СРПСКИМ ВИНИМА И У НЕЗАБОРАВНОМ ЛЕВАЧКОМ КРАЈОЛИКУ..

 

У суботу 28. априла са почетком у 12 часова у парку испред ОШ ,,Светозар Марковић,, у Рековцу одржава се први ,,Левачки вино фест,, уз учешће двадесетак винарија и још неколико произвођача комплементарних производа(сиреви, бурад и винова лоза).

Богата историја левачког виногорја ,које се налази између Јухора на истоку и Гледићких планина на западу, оивичено је великим градовима Јагодином, Крагујевцем и Крушевцем од којих је Рековац као централно место општине готово подједнако удаљен, инспирисала нас је да организујемо један вински фестивал који ће да шири славу вина и виноградара али и винску културу широм региона и шире.
Иначе у левачком крају производња грожђа и вина одвијала се одвајкада са посебном пажњом и љубављу . Левачка вина су конзумирали римски цареви, српска средњевековна властела и династије Обреновића и Карађорђевића.

Постоји више теорија о пореклу имена Левач, претпоставља се да је добио име по томе што гледано са околних планина има облик који подсећа на левак, па одатле и потиче идеја за лого фестивала који је креиран да представља спој винске чаше и левка.
Позивамо Вас да својим учешћем обогатите први ,,Левачки вино фест,, и да као посетилац  уживате у најбољим домаћим винима која су освајала награде на доаћим  и светским винским фестивалима. Такође можете искористити  прилику да обиђете неки од средњевековних манастира као што су манастир Каленић, манастир Прерадовац или манастир Манастирак.
Дођите да заједно доживимо историју левачког виногорја и уживамо у винима из свих крајева Србије.
Преко 20 винарија                     Преко 100 етикета
Традиционална јела овог краја                   Пригодан музички програм

Организатори фестивала су Општина Рековац и Туристичка организација општине Рековац

Суорганизатори: Културни Центар , Основна школа ,,Светозар Марковић”, Пољопривредно ветеринарска школа Рековац, Основна школа ,,Душан Поповић”, Народна библиотека ,, Др Милован Спасић”, Канцеларија за младе Рековац

Пријатељи манифестације

Винарија ,,VINEX,,     Винарија ЛЕВАЧ    Винарија ЛАСТАР      Винарија МИЛЕТИЋ       Винарија ДАЦИЋ
инфо: 062/657-026    035/8411900