Директорка Народне библиотеке у Рековцу добитник је награде ,,Културни образац,,
December 27, 2018
ЗАВРШЕНЕ ЈУБИЛАРНЕ ДЕСЕТЕ ШУМАДИЈСКЕ ЗИМСКЕ ИГРЕ
January 28, 2019
Prikaži sve

Промоција општине Рековац на сајму туризма у Брну

Представници Шумадијског, Поморавског и Сремског округа промовисали су обједињену туристичку понуду на Сајму „РЕГИОНТОУР“ у Брну, од 16. до 19. јануара. Промоцију на највећем сајму туристичке индустрије, са нагласком на регионе у централној Европи, организовала је Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у оквиру пројекта „Припрема два региона , Срема (7 општина) и Шумадије и Поморавља (13 општина) за формирање Дестинацијске менаџмент организације, дефинисање туристичког простора и техничка подршка за субјекте који продају дестинације у циљаним регионима“.

Промоција је организована на заједничком изложбеном простору са партнерима из Јужноморавске регије са којом регион Шумадије и Поморавља има дугогодишњу успешну сарадњу. Иначе, први сајам у Брну, другом по величину граду у Чешкој Републици организован је 1928. године. У међувремену, РЕГИОНТОУР је постао манифестација од велике важности за подршку домаћем туризму. То и не чуди с обзиром да је Брно град који има близу 400.000 становника и више од 86.000 студената на 14 универзитета и 3 универзитетска кампуса и представља брзо растући центар индустрије, науке, информационих технологија, трговине, истраживања и иновација са пословним инкубаторима и центрима изврсности у науци. Брно је и значајан историјски, културни и спортски центар.

Потврда развијеног рецептивног туризма свакако је и податак да Јужноморавска регија има 1.200.000 становника и 1.900.000 туриста годишње. О искуствима житеља ове чешке регије представници Шумадије и Поморавља, као и Срема, могли су да чују током бројних састанака који су организовани са представницима регионалних институција и локалних самоуправа.

 

Извор: ГТО Крагујевац

Фото: Момчило Сретеновић

Фото насловна:РЕДАСП