Промоција на сајму туризма у Београду
February 26, 2019
Уређење пешачких и бициклистичких рута
April 12, 2019
Prikaži sve

ДРУГИ ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ

 

 

II Левачки вино фест

 У  суботу 04. маја 2019.године  са почетком у 12 часова у парку испред ОШ ,,Светозар Марковић,, у Рековцу одржаће се други ,,Левачки вино фест,, уз учешће преко тридесет винарија и још неколико произвођача комплементарних производа(сиреви, бурад и винова лоза) али и уз дегустацију левачких специјалитета и пригодан музички програм.

Прошле године на премијерном вино фесту окупило се око тридесетак излагача из земље и преко шестотина посетилаца као и бројни медији из региона и шире. Фотографије са прошлогодишње манифестације можете погледати у галерији.

Богата историја левачког виногорја ,које се налази између Јухора на истоку и Гледићких планина на западу, оивичено је великим градовима Јагодином, Крагујевцем и Крушевцем од којих је Рековац као централно место општине готово подједнако удаљен, инспирисала нас је да организујемо један вински фестивал који ће да шири славу вина и виноградара али и винску културу широм региона и шире.
Иначе у левачком крају производња грожђа и вина одвијала се одвајкада са посебном пажњом и љубављу . Левачка вина су конзумирали римски цареви, српска средњевековна властела и династије Обреновића и Карађорђевића.

Постоји више теорија о пореклу имена Левач, претпоставља се да је добио име по томе што гледано са околних планина има облик који подсећа на левак, па одатле и потиче идеја за лого фестивала који је креиран да представља спој винске чаше и левка.

Позивамо Вас да својим учешћем обогатите први ,,Левачки вино фест,, и да као посетилац  уживате у најбољим домаћим винима која су освајала награде на домаћим  и светским винским фестивалима.

Такође можете искористити  прилику да обиђете неке од туристичких атракција као што су  манастир Каленић, манастир Прерадовац или манастир Манастирак, али и археолошко налазиште Жупањевац град , затим извор Зговор вода(Говор вода) а за љубитеље уметности ту је чувена ,,Опарићка школа,, наивне уметности.
Дођите да заједно доживимо историју левачког виногорја и уживамо у винима из свих крајева Србије.

Организатори фестивала су Општина Рековац и Туристичка организација општине Рековац, док су пријатељи манифестације познате левачке винарије Ластар из Секурича, Милетић из Опарића, Винекс из Белушића и Левач из Рековца.

Више информација можете добити на број телефона: 035/8411900

 

 

Ове године ће бити још боље..

ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ, Рековац , субота 04.05.2019. са почетком у 12 часова..Најбоља вина, сиреви, левачки специјалитети и одлична музика…

Publicerat av Туристичка организација општине Рековац Torsdag 14 mars 2019

 

Галерија фотографија са Левачког вино феста који је одржан 28. априла 2018.године.