Министарство културе подржало 50. јубиларни Сабор ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,,
September 26, 2018
ОПШТИНА РЕКОВАЦ ДОБИЈА НОВЕ ПЕШАЧКЕ И БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ
October 22, 2018
Prikaži sve

У СУБОТУ ПОЧИЊУ ШУМАДИЈСКЕ ЗИМСКЕ ИГРЕ 2018

 

У суботу и недељу 06 и 07.10.2018 са почетком у 14 часова у сали Дома културе у Доњој Сабанти биће одржане квалификације за Шумадијске зимске игре под називом ,,Сусрећу се села Шумадије”. Ове године је организатор променио делимично концепцију игара, па су квалификације организоване као дводневна манифестација чији је домаћин ове године Доња Сабанта, доћ ће полуфинале и финале задржати класичан концепт који прати игре годинама.

У квалификацијама ће наступити 17 екипа које долазе са територије Крагујевца, Кнића и Рековца. Екипе ће бити разврстане у неколико група са по 3 или 4 екипе. Ове године у квалификацијама екипе ће се такмичити у малом фудбалу, обарање руку, надвлачењу конопца, стругању облица, убацивању чепа у флашу и пикаду. А све ове игре биће праћене богатим програмом у коме ће наступити фолклорни ансамбли, глумци, певачи који долазе из екипа које се такмиче а за сам крај предвиђена је игранка која ће почети у 20 часова уз пратњу оркестра Ритам Шумадије.

Општину Рековац ће представљати екипа Опарића која наступа у субору и екипа Жупањевца која се такмичи другог дана од 14 часова.

Позивамо све Левчане да дођу у суботу и недељу у Доњу Сабанту и подрже наше екипе.