Turistička organizacija je imala uspešnu promociju u okviru karavana ,,Moja Srbija,,
June 26, 2017
Turistička organizacija učestvovala je na XV ,,Vrelu Homolja,,
July 3, 2017
Prikaži sve

У Аранђеловцу одржана транснационална радионица актера из области развоја туризма

У оквиру пројекта ,,INSiGHTS ,,– “Интегрисане стратегије развоја спорог, зеленог и здравог туризма”, организована је транснационална радионица и мастер клас за представнике институција и организација које су кључне за развој туризма и које могу директно допринети развоју концепта «спорог, здравог и зеленог» туризма на територији региона Шумадије и Поморавља уз учешће међународних партнера из Бугарске,Румуније, Мађарске, Немачке, Словеније и Хрватске. Конференцији су присуствовали и представници Министарства за трговину, туризам и телекомуникације.

Општина рековац као један од партнера у пројекту на чијој територији треба да се уради један од пилот пројеката, је узела учешће преко својих представника из КЛЕР-а и Туристичке организације општине Рековац.

Циљ конференције, која је одржана 29

.06.2017. године у хотелу ,,Извор,, у Аранђеловцу  је био анализа тренутног стања и потенцијала, као и дефинисање праваца развоја концепта здравог, спорог, и зеленог туризма на територији Србије и партнера учесника у пројекту. Кроз радионицу и мастер клас у коме су ино партнери узели активно учешће уз помоћ  ,,SWOT,,  анализе идентификоване су кључне снаге(предности) али и слабости наше територије за развој одрживог , зеленог и спорог туризма у нашој земљи са посебним акцентом на регион Шумадије и Поморавља.

Радионица је једна од активности у оквиру пројекта који реализује Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља под називом «Интегрисане стратегије развоја спорог, зеленог и здравог туризма» – у оквиру Дунавског транснационалног програма Интеррег. Сврха пројекта је да подстакне одрживо коришћење природног и културног наслеђа укључених подручја у Дунавском региону у циљу очувања и унапређења локалних ресурса и изванредних потенцијала ових области као атрактивних дестинација за развој здравог, “спорог” и одговорног зеленог туризма.

    

Припремио: Момчило Сретеновић