Смотра народног стваралаштва деце Шумадије и Поморавља
June 7, 2021
Златни глас сабора “Прођох Левач, прођох Шумадију” 2021.године
June 14, 2021
Prikaži sve

Трећи Левачки вино фест

Трећу годину за редом Туристичка организација општине Рековац организује Вино фест, манифестацију богатог садржаја, добре забаве и пуног укуса. Левачко виногорје носи епитете најлепшег предела од давнина, од Кнеза Лазара па до данас. Савршено подручје за узгој винове лозе и производња вина са посебном пажњом и љубављу карактерише овај крај и даје му печат. Дух, традициују, историју и културу пренели смо у један дан кроз најлепше гастрономске специјалитете, најбоља вина и одличну забаву. Познате српске и најбоље левачке винарије уз закуску домаћих сирева посебног укуса поред већ добро познате трпезе, ове године употпуниће ширење славе нашег краја.

Сви љубитељи брежуљкастих крајева који уживају у благодетима природе, домаћим специјалитетима и добром вину, требало би да посете ТРЕЋИ ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ 10.јула од 13 до 20 часова у парку ОШ ,,Светозар Марковић’’ у Рековцу.

VINO FEST

У Левчу владају неки космички закони, који повезују људе, винову лозу и вино на неки специфичан и нераскидив начин. Овде људи знају да причају са вином, воле га и брину се о њему. А вино их разуме. И вековима већ даје одговоре на сва постављена питања. Јер од када постоји Левач, винова лоза је у њему пронашла свој мир и дом из кога нам сваке године дарује најбоље грожђе и из кога теку најбоља вина.Богато историјско наслеђе и богата винска традиција на овим просторима уз све већи број како малих породичних винарија али и оних већих комерцијалних који своје капацитете мере милионима литара, уз повећано интересовање становништва за винским туризмом, основни су предуслов и иницијатор за покретање једног оваквог фестивала који ће да промовише славу Левачког виногорја и негових виноградара али и лепоте и туристичке потенцијале општине Рековац .