УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА 20. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У НИШУ
April 22, 2019
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА 10. ТАКМИЧЕЊЕ ПЕВАЧА АМАТЕРА
June 5, 2019
Prikaži sve

ПЕТИ БЕОГРАДСКИ МАНИФЕСТ

 

Прошлог викенда од 24. до 26. маја на Калемегдану одржан је пети по реду Београдски манифест, на коме је и ове године своју промоцију имала  Туристичка организација општине Рековац. Београдски манифест је туристичко -културна манифестација на којој је узело учешће преко 65 туристичких организација из земље и иностранства.

Овогодишљи манифест су отворили амбасадор Црне Горе у Србији  његова екселенција Бранислав М ићуновић и министар туризма и телекомуникација Расим Љајић. Затим је на главној бини кренуо богат програм, који не настављен презентовањем туристичких потенцијала општина учесница кроз видео презентацију.

Ове године земља партнер је Црна Гора, која је у оквиру посебно осмишљене зоне представила своју богату туристичку понуду, а представили су се и излагачи из Словеније и Републике Српске. У богатој понуди овог фестивала посебно место заузела и зона “Адути Србије”, где је представљено више од 65 општина Србије. Ту је и дечја зона, у којој су најмлађи могли да уживају у заборављеним играма.

 

Током три дана у богатим садржајима, који су се одвијали у десет фестивалских зона и пет програмских бина на Каламегдану, било је преко 130.000 људи. Овогодишњи фестивал је, од самог отварања, пролазио уз предивну атмосферу коју су, поред излагача, извођача и лепог времена, створили и бројни посетиоци међу којима је био и велики број странаца.
У току сва три дана Горњи град Београдске тврђаве био је испуњен игром  и звуком Србије, али и програмима које су припремили бројни учесници из земље и иностранства. Током три дана на главној бини изведено је око 30 програма. Поред дегустације локалних гастрономских специјалитета и пића, посетиоци су уживали и у броним пропратним садржајима од филмских пројекција, позоришних представа и концерата до бројних садржаја за децу.

Туристичка организација општине Рековац је и на овој манифестацији промовисала пре свега две велике манифестације и то  50. Сабор ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,, и ,, Левачку пасуљијаду,, која се пети пут одржава 8. септембра у Секуричу али и остале туристичке потенцијале од манастира, наивног сликарства, вино феста и нових планинарских и бициклистичких рута.

Припремио: Момчило Сретеновић

Фото: Момчило Сретеновић