ИЗВУЧЕНИ ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА
December 22, 2017
СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У ТОС-у
January 9, 2018
Prikaži sve

Дочек Деда Мраза у Рековцу

На препуном платоу наспрам народне библиотеке ,,Др Милован Спасић,, у Рековцу, јуче су деца из основних школа ,,Светозар Марковић,, из Рековца и   ,, Душан Поповић,, из Белушића и њихових подручних одељења, уживали у новогодишњој интеракривној представи  ,,Велика збрка,, у извођењу креативног студија ,,Чаролија,, из Новог Сада.

Један чаробњак , добра вила и вештица су  по топлом али ветровитом дану, деци уз звуке музике и уз добре звучне ефекте , дочарали вечиту борбу добра и зла. Деца су морала да помогну чаробњаку који је остао без чаролија, да  ,,зло,, из свих срца нестане . У веселој атмосфери   уз новогодишње песме деца су на крају  дочекала и појављивање  Деда  Мраза,који је за ову прилику  ,, стигао из Лапоније,, преко Новог Сада,  што је пропраћено огромним вриском окупљене деце. После новогодишње честитке упућене окупљеној деци, Деда Мраз је уз помоћ волонтера послужио децу слаткишима , док су волонети окупљеној  деци исцртавли  лица и делили балоне.

Уз  наду да ће овакав дочек Деда Мраза постати традиционалан и да ће се на тргу у Рековцу још дуго година окупљати  све више и више деце, организатори ове манифестације, Канцеларија за младе, Народна библиотека ,,Др Милован Спасић“ , Културни центар општине Рековац и Туристичка организација општине Рековац, свој деци Левча желе СРЕЋНУ НОВУ ГОДИНУ  И ПУНО ЗДРАВЉА И РАДОСТИ У 2018. ГОДИНИ.

Припремио: Момчило Сретеновић

Фото: Момчило Сретеновић