ПРОДУЖЕН ЈЕ РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ,,ЗЛАТНИ ГЛАС САБОРА,,
June 26, 2018
ОВЕ НЕДЕЉЕ СЕ ОДРЖАВА 49. САБОР ,,ПРОЂОХ ЛЕВАЧ, ПРОЂОХ ШУМАДИЈУ,,
July 24, 2018
Prikaži sve

Додељене су награде за најлепша дворишта Левча

Tуристичка организација општине Рековац традиционално већ десети пут по реду организује ,,Дане отворених дворишта Левча,,.Реч је о такмичењу које промовише лепоте нашег краја и и добре и вредне домаћине који су се потрудили да улепшају своја дрворишта и тако свим левчанима и туристима улепшају слику нашег краја.

Ове године је конкурс био отворен до 15. јуна  и одзив  домаћина био солидан имајући у виду да у јуну посебно у другој половини временске прилике нису ишле на руку домаћинима, међутим они су се потрудили да своја дворишта украсе бројним детаљима, тако да је жирију било изузетно тешко да одлучи о победницима у појединим категоријама.

Пехари ће  победницима бити уручени на  49. Сабору народног стваралаштва ,, Прођох Левач, прођох Шумадију,, који се 28. и29. јула одржава у порти манастира Каленић.

Награда за најлепше етно двориште је припала породици Јевте Јовановића из Лоћике.

Награда за најлепше парк двориште је ове године имала два добитника и  припала је породици Снежане Милутиновић и породици Тихомира Симића из Течића, док је награда за најлепши детаљ припала  Оливери Обрадовић из Кавадара.

Награда за најлепше двориште у целини је припала породици Зорана Вуловића из Рековца. Такође ове године имамо и награду ван конкуренције коју је добила Марија Димитријевић из Вукмановца  која је редовна  а уједно и најстарија учесница  манифестације ,,Дани отворених дворишта Левча,, и то од прве манифестације.

                           

Припремио: Момчило Сретеновић