ОВЕ НЕДЕЉЕ СЕ ОДРЖАВА 49. САБОР ,,ПРОЂОХ ЛЕВАЧ, ПРОЂОХ ШУМАДИЈУ,,
July 24, 2018
Изабрана најлепша дворишта у Централној Србији
July 31, 2018
Prikaži sve

ВЕЧЕРАС СЕ У РЕКОВЦУ ОДРЖАВА ТАКМИЧЕЊЕ ,,ЗЛАТНИ ГЛАС САБОРА,,

И ове године сеу  оквиру саборских дана 49. Сабора народног стваралаштва ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,, одржава се такмичење певача аматера. Девето по реду такмичење чији су победници били бројни млади певачи који су своје блиставе каријере започели на овом такмичењу међу којима је најпознатија и најактуелнија Даница Крстић,  овогодишња представница наше земље на Евровизији одржава се вечерас 27.07.2018. године са почетком од 20 часова  у сали Дома културе у Рековцу.

Спонзори овогогодишњег такмичења певача су:Предузеће за путеве Крагујевац, Подунавље АД –Бачка паланка,Јанкоградња Рековац, Винарија Левач из Рековца, Радио Антена Крушевац и  Радио Љубав Јагодина који ће овогодишњу манифестацију да преноси директно на свом каналу.

Вечерас ће у финалној вечери наступи  10 такмичара који долазе из  Ниша, Крагујевца, Краљева, Кнића, Трстеника до Пожаревца, који ће се такмичити за вредне награде које за победника износе 40.000 за другопласираног 20.000 динара и за треће место 10.000 динара.

Такође и такмичар који добије највише гласова публике добија награду  у износу од 10.000 динара и такође  имамо и  награду за публику која буде гласала, један гледалац чија карта буде извучена добија награду коју  дарује спонзор Јанко градња из Рековца.

Вечерас ће такмичаре пратити оркестар Удружења музичара ,,Ритам Шумадије ,, из Рековца.

Док ће такмичаре оцењивати  жири у саставу:

  1. Светлана Азањац- етномузиколог , уметнички директор сабора ,,Прођох Левач, прођох Шумадију,, и дугогодишњи уредник Радио Београда
  2. Милан Рашић- подпредседник Скупштине општине Рековац и дугогодишњи члан жирија
  3. Јелена Ђорђевић – професор музичког из ОШ ,,Светозар Марковић,, из Рековца.

У ревијалном делу ће наступити КУД ,,Младост,, из Вукмановца.

Добродошли на IX такмичење певача аматера ,,Златни глас сабора прођох Левач, прођох Шумадију“.